ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΡΥΣΕΣ - ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΝΙΠΠΟΣ


Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε χθες 23/7/2018 και περί ώρα 14:00 η οποία ξεκίνησε πλησίον της εθνικής οδού στο ύψος του Αγίου Φανουρίου στις Βρύσες. 

Λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή αλλά και λόγω της ανηφορικής μορφολογίας του εδάφους ο αέρας βοήθησε στην ταχεία εξάπλωση της προς το χωριό των Βρυσών, του Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου αλλά και προς το Νίππος.

Στο καταστροφικό πέρασμα της κατέκαψε περιουσίες όπως αυτοκίνητα και καλλιέργειες ενώ έφτασε μέχρι τις αυλές δεκάδων σπιτιών, επί τα αυτά να επισημάνουμε ότι κινδύνεψαν δύο βενζινάδικα και σύγχρονος υπήρξε πρόβλημα στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως Ομάδα επιχειρήσαμε με 2 οχήματα και το ανάλογο προσωπικό ενώ δεκάδες εθελοντές μας βρίσκονταν σε διάφορα σημεία.
Η Πυροσβεστική από την πλευρά της επιχείρησε με 25 περίπου οχήματα εκ των νομών Χανίων, Ρεθύμνου αλλά και Ηρακλείου, από αέρος επιχειρούσαν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ βοήθησαν και οχήματα από τον Ναύσταθμο Κρήτης, από Δήμους, διάφορες υδροφόρες ιδιωτών και πολλοί κάτοικοι με ιδιόκτητα μέσα. Επίσης ομάδα από το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Χανίων βρισκόταν στο σημείο με 1 ομάδα για κατάσβεση και 1 για υγειονομική κάλυψη. 

Έρευνα για τα ακριβοί αίτια έναρξης της πυρκαγιάς πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις